q Storlekar på Mormyska - myska.se

Storlekar på Mormyska

Eftersom det kommer mycket frågor på både hur man mäter storleken och jämför storlekar på mormyskor tänkte jag här sätta upp en liten sida där man får svar på just de frågorna.

För det mesta avser man den tjockaste delen av diametern på kroppen när man talar om storleken på en mormyska. Det här är enkelt att avgöra på exempelvis droppar och kulor. Det kan dock vara lite besvärligare på andra modeller. Ibland är faktiskt storleken mer satt på känsla än något faktiskt mätvärde. Detta för att det helt enkelt inte finns något vettigt sätt att mäta diametern på.

På denna sida kan du jämföra storleken på de olika mormyskorna och se hur det ser ut i verkligheten. Sidan kommer byggas på allteftersom jag mätt och fotograferat fler sorters mormyskor.

Tips! Om du har någon av mormyskorna nedan och känner till storleken på den, kan du ganska enkelt med en mobil förstora sidan/bilden till att matcha din mormyska i verkligheten. Du kan på så sätt se hur stora de andra mormyskorna är i relation till din mormyska.

Droppe med Öga

Vi börjar med den vanligaste och en av de enklaste modellerna av mormyskor, Droppe med Öga. Nedan kan du jämföra de olika storlekarna på denna mormyska.

Siffrorna under mormyskorna anger diametern på den tjockaste delen av kroppen i millimeter. Man brukar då benämna storleken som 7 mm, 6 mm, 5 mm osv.

Mormyska.se finns också en liten kort artikel om hur man mäter storleken på mormyskor. Där kan du läsa lite mer om detta ämne.

Uppdatering följer snart på fler modeller…

Varukorg
Rulla till toppen